Kentte farklı sektörlerde faaliyet gösteren 30 fabrikanın son üç ay içinde kapandığı bildirildi. Özellikle Tekstil Kent’te yaşanan daralma, hem üreticileri hem de çalışanları zor durumda bıraktı.
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, kentte yaptığı saha ziyaretlerinde, işletmelerin artan maliyetler ve azalan siparişler nedeniyle üretimi durdurmak zorunda kaldıkları ifade etti.
Normal şartlarda yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edilmesi beklenen Tekstil Kent’te şu an çalışan sayısının 2 bine kadar düştüğü, bu sayının da her gün azalmaya devam ettiği belirtiliyor.
Fabrika kapanmalarıyla birlikte çok sayıda kişi işsiz kalırken, şehir ekonomisinin de ciddi ölçüde etkilendiği aktarılıyor. Bölgedeki işletmeler, enerji maliyetlerinden hammadde teminine kadar birçok alanda yaşanan yükün hafifletilmesi için destek talep ediyor.
Ekonomik zorlukların yanı sıra ulaşım projelerinin de kent için önemli olduğuna dikkat çekilerek, özellikle hızlı tren projesinin Diyarbakır’ın ticaret hacmini artıracağı ve bölgesel ekonomiye canlılık kazandıracağı vurgulandı.
Şehirdeki sanayi temsilcileri ve esnaf, yaşanan kapanmaların durdurulması ve istihdamın yeniden artırılabilmesi için acil adımlar atılması çağrısında bulunuyor.




