Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl verdiği Jüri Özel Ödülü, Van Gölü kıyısında cesedi bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş’e takdim edildi.
Adalet mücadelesine ödül
GGC Özel Ödülü, Rojin Kabaiş için bir yıldır adalet mücadelesi sürdüren babası Nizamettin Kabaiş’e verildi.
Törende duygusal anlar yaşandı
Yenişehir ilçesindeki Turistik Palas Otel’de düzenlenen törende, Nizamettin Kabaiş plaketini Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Felat Bozarslan’ın elinden aldı.
Törende duygusal anlar yaşanırken, katılımcılar Kabaiş’i uzun süre ayakta alkışladı.
Ne olmuştu?
27 Eylül Cuma günü akşam saatlerinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyen, yolda annesiyle cep telefonuyla görüntülü görüşen, ardından bir büfeye de uğrayan Kabaiş, geldiği sahilde bir süre bankta oturarak Van Gölü'nü seyretmişti.
Daha sonra kamera açısından çıkan genç kızdan bir daha haber alınamamıştı.
Kabaiş'ten haber alamayan arkadaşları, sabah saatlerinde sahile giderek öğrenciyi aradıkları sırada cep telefonu ve kulaklığını bulmuştu.
Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ile Van Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, Van Gölü'nde arama çalışmalarını yoğunlaştırmıştı.
18 günlük aramaların ardından, 15 Ekim tarihinde Rojin Kabaiş'in cansız bedeni Tuşba ilçesi Mollakasım Mahallesi'nde Van Gölü kıyısında bulunmuştu.
Van Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin ardından Kabaiş'in cenazesi, ailesine teslim edilmiş, baba Nizamettin Kabaiş ve akrabaları tarafından alınan Rojin'in cenazesi, kara yoluyla Diyarbakır'a getirilmişti.
16 Ekim tarihinde, Merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığına getirilen cenaze, Yeniköy Camii'nde kılınan namazın ardından defnedilmişti.



