Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nün "mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık" uyarısı, Diyarbakır’da günlük yaşamı adeta durma noktasına getirdi.

Aşırı sıcak nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkmamayı tercih ederken, dışarı çıkmak zorunda kalanlar ise gölge alanlara ve park içlerine sığındı.
Sağlık yetkilileri özellikle yaşlılar, kronik hastalar ve çocuklar için dışarıda geçirilen zamanın kısıtlanması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlar, bol su tüketimi, açık renkli ve ince kıyafetler tercih edilmesi,doğrudan güneş ışığına maruz kalınmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.
Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki günlerde de sıcaklıkların 43-45 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

Yetkililer, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını ve serin alanlarda kalmalarını istiyor.




