Kesintilerin yüklenici firma ve müteahhit çalışmaları, bakım ve onarım faaliyetleri, hat bakımları, direk değişimi ve dikimi, tesis ve aydınlatma çalışmaları ile çeşitli saha işlemleri nedeniyle gerçekleştirileceği bildirildi.

Birinci gün ve ikinci gün kesintileri

Yenişehir

Birinci gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında Aziziye ve Yolaltı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması olarak belirtildi.

İkinci gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında yine Aziziye ve Yolaltı bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesinti yüklenici firma tesis çalışması nedeniyle gerçekleştirilecek.

Bağlar

Birinci gün 08.00 ile 19.00 saatleri arasında 5 Nisan, Kaynartepe, Yunus Emre ve Şeyh Şamil bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması.

İkinci gün 08.00 ile 19.00 saatleri arasında Kaynartepe bölgesinde elektrik kesintisi yaşanacak. Kesinti yüklenici firma tesis çalışması nedeniyle yapılacak.

Bismil

Birinci gün 08.00 ile 16.00 saatleri arasında Aralık, Başören, Karapınar, Korukçu, Koğuk, Sarıköy, Tepe ve Yenice bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni müteahhit çalışması.

İkinci gün 08.00 ile 16.00 saatleri arasında Derbent, Doruk ve Tepecik bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesinti müteahhit çalışması nedeniyle gerçekleştirilecek.

Çermik

Birinci gün 07.00 ile 18.00 saatleri arasında Armağantaşı, Bayat, Ceylan, Dik yol, Dilekpınar, Günaşan, Güzel, Karakaya, Konaklı, Pamuklu, Saltepe, Çukurelma ve Şeyhandede bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni Bulundu Kök Ceylan Çıkışı'nda 3. seviye bakım işi çalışması yapılacak olması.

İkinci gün 07.00 ile 18.00 saatleri arasında Akçörten, Alabuğday, Arabük, Balıksırtı, Başarı, Birce­mal, Kuşlukçayırı, Recep, Sarıbalta, Sarıca, Yoğun, Çalıtepe, Örenkuyu ve İncili bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni Balıksırtı Kök Alabuğday Çıkışı'nda 3. seviye bakım işi çalışması yapılacak olması.

Çınar

Birinci gün 09.00 ile 09.15 saatleri arasında Köksalan, Yazçiçeği ve Yukarıortaören bölgelerinde kısa süreli elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintinin nedeni Etifosfat Trafo Merkezi'nde yapılacak çalışma nedeniyle TrA üzerindeki fiderlerin TrB üzerine aktarılması.

İkinci gün 09.00 ile 09.15 saatleri arasında Demirölçek, Düzova ve Yaprakbaşı bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesinti, Etifosfat Trafo Merkezi'nde yapılacak çalışma kapsamında TrA üzerindeki fiderlerin TrB üzerine aktarılması nedeniyle gerçekleştirilecek.

Çüngüş

Birinci gün 00.00 ile 23.59 saatleri arasında Geçitköy ve İbikkaya bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni Geçit-İbikkaya yol çalışması nedeniyle güvenlik amacıyla elektriklerin kesilmesi.

İkinci gün 00.00 ile 23.59 saatleri arasında aynı bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesinti, yol çalışması nedeniyle güvenlik amacıyla gerçekleştirilecek.

Dicle

Birinci gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Baturköy, Bozoba, Durabeyli, Kocaa­lan, Meydan, Sergenli, Tepebaşı, Uğrak ve Üzümlü bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni Dicle ilçesi Tırkan Çıkışı Akbulama-Üzümlü Taşlı OG hattında yıllık bakım kapsamında 1. ve 2. seviye OG hat bakımı yapılması.

İkinci gün 06.00 ile 18.00 saatleri arasında Bademli, Dedeköy ve Sergenli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintinin nedeni 3. seviye bakım işleri kapsamında Kaygusuz Kök Dede-Bademli Çıkışı'nda direk dikimi yapılması.

Eğil

Birinci gün 11.30 ile 12.30 saatleri arasında Taşdam bölgesinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni TR1961 3329393 numaralı abonenin okumasının alınması.

İkinci gün 09.00 ile 10.00 saatleri arasında Baysu ve Oy­alı bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni TR 2250 3329369 numaralı abonenin okumasının alınması.

Ergani

Birinci gün 10.30 ile 12.00 saatleri arasında Adnan Menderes bölgesinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni 21TR-04131 numaralı trafonun 3K bölgesinde mobil ekibin çalışma yapacak olması.

İkinci gün 13.30 ile 15.00 saatleri arasında Kıralan bölgesinde elektrik kesilecek. Kesinti, 21TR-04507 numaralı trafonun 3K bölgesinde mobil ekibin yapacağı çalışma nedeniyle gerçekleştirilecek.

Hani

Birinci gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Kırım, Merkez, Serenköy ve Uzunlar bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni 21DM21 Fider12 Çıkışı'nda 3. seviye bakım kapsamında direk değişimi yapılması.

İkinci gün 09.00 ile 19.00 saatleri arasında Kaledibi bölgesinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni Başaklı Kök Kaledibi Çıkışı OG hattında sehimin alınması ve ağaç budama çalışması yapılması.

Hazro

Birinci gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında Ağartı, Bayırdüzü ve Yazgı bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni 3. seviye bakım kapsamında Silvan F-9 hattında 3/0 örme direk dikimi yapılması.

İkinci gün 08.00 ile 08.00 saatleri arasında Ağartı, Bayırdüzü ve Yazgı bölgelerinde elektrik kesintisi planlandı. Kesintinin nedeni yine Silvan F-9 hattında 3/0 örme direk dikimi yapılacak olması.

Kayapınar

Birinci gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında Mezopotamya ve Talaytepe bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni yüklenici firma tesis çalışması.

İkinci gün 08.00 ile 18.00 saatleri arasında Mezopotamya ve Talaytepe bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesinti yüklenici firma tesis çalışması nedeniyle gerçekleştirilecek.

Kocaköy

Birinci gün 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Arkbaşı bölgesinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni Arkbaşı Köyü 21TR-8305 numaralı trafoda aydınlatma çalışması yapılması.

İkinci gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Hacı Reşit bölgesinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni Hacıreşit Mahallesi 21TR-08330 numaralı trafoda aydınlatma çalışması yapılması.

Kulp

Birinci gün 09.00 ile 16.00 saatleri arasında Başbuğ ve Yayık bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni 2834680 numaralı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tesisinde, Babakaya Mahallesi Silvan-Diyarbakır OSOS OG okuması için manevra yapılması.

İkinci gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Akbulak, Akdoruk, Ağaçlı, Ağıllı, Barın, Bayır, Bağcılar, Demirli, Dolun, Düzce, Elmalı, Güleç, Güllük, Kamışlı, Karaağaç, Karpuzlu, Kaynak, Kurudere, Narlı­ca, Taşköprü, Temran, Uygur, Yeşilköy, Zeyrek, Çukurca, Özbek ve İslamköy bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanacak. Kesintinin nedeni GES Kök F-5 Özbek Çıkışı OG hat bakımı.

Lice

Birinci gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Kıyı bölgesinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni GES Kök F-5 Özbek Çıkışı OG hat bakımı.

İkinci gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Kıyı bölgesinde elektrik kesilecek. Kesinti GES Kök F-5 Özbek Çıkışı OG hat bakımı nedeniyle gerçekleştirilecek.

Silvan

Birinci gün 09.00 ile 13.00 saatleri arasında Feridun bölgesinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni Feridun Mahallesi 21TR-02958 numaralı trafoda AG hat bakım ve onarım çalışması yapılması.

İkinci gün 09.00 ile 18.00 saatleri arasında Sulubağ, Yeşilbahçe ve Şanlı bölgelerinde elektrik kesilecek. Kesintinin nedeni Sulubağ Mahallesi 21KOK-082 Köprülübağ Çıkışı H03 OG hattında bakım ve onarım çalışması yapılması.

Sur

Birinci gün 06.00 ile 18.00 saatleri arasında Alabal, Beybulak, Eryolu, Gültepe, Harmanlar, Kayayolu, Kumluçat, Mermer, Sayarlar, Çelikli ve Çubuklu bölgelerinde elektrik kesintisi yapılacak. Kesintinin nedeni 3. seviye bakım işleri kapsamında Kağıtlı Kök Çubuklu Çıkışı'nda direk dikimi yapılması.

İkinci gün 06.00 ile 18.00 saatleri arasında Alibardak, Dervişhasan, Fidanlar, Karacaören, Koyungüden, Kumrucak, Mermer, Yarımca ve Yenice bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak. Kesintinin nedeni 3. seviye bakım işleri kapsamında Mermer Kök Ali Bardak Çıkışı'nda direk dikimi yapılması.

Muhabir: Kazım Şanlı