Davet ve Gençlik Hareketi'nin kardeşlik ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla organize ettiği Kardeşlik Turnuvası, oynanan final karşılaşmasıyla sona erdi. Yaklaşık bir buçuk ay süren turnuvada Diyarbakır'ın dört merkez ilçesinden toplam 60 takım mücadele etti.
Turnuvanın final maçı, Bağlar ilçesinde saat 20.00'de Kayapınar temsilcisi Peyas İslam Emirliği ile Bağlar Kasırgaspor arasında oynandı. Büyük heyecana sahne olan karşılaşmada Bağlar Kasırgaspor rakibini yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.

"Kardeşliği sahada birebir gördük"
Final maçının ardından açıklamalarda bulunan Davet ve Gençlik Hareketi adına konuşan Cihat Kaplan, turnuvanın yaklaşık bir buçuk ay boyunca Diyarbakır genelinde dört ilçede devam ettiğini belirterek, "Yaklaşık bir buçuk aydır Diyarbakır genelinde, 4 ilçemizde toplam 60 takımın katıldığı bir turnuva düzenledik. Elhamdülillah, Davet ve Gençlik Hareketi olarak yazın başında da ifade etmiştik; yaz boyu bu tür etkinliklerimiz olacaktı. Nitekim yaz boyunca birçok aktivite ve etkinlik gerçekleştirdik. Kışa girerken de son olarak, 60 takımdan oluşan ilçe müsabakalarının ardından Diyarbakır'ın şampiyonunu belirlemek üzere Kayapınar ve Bağlar ilçelerini temsil eden iki takımı burada buluşturduk. Şampiyonumuzu belirledik; bugün Bağlar ilçemiz şampiyon oldu. Maç boyunca rekabet oldukça yüksekti. Her iki takım da iyi hazırlanmıştı." dedi.

"Helal dairesi keyfe kafidir"
Kaplan, sporun ahlaki değerler çerçevesinde yapılmasının önemine dikkat çekerek," Bu minvalde, yaklaşık 60 takımın oluşturduğu kardeşliği ve muhabbeti sahada birebir görme imkânı bulduk. Çünkü spor bizim için sadece bir oyundur. Yazın başında da söylemiştik: Helal dairesi keyfe kâfidir, harama girmeye hiç lüzum yok. Spor, bizim için kardeşlerimizle birlikte vakit geçirmeye vesile olan bir araçtır. Elhamdülillah, güzel bir şekilde şampiyonumuzu belirledik." ifadelerini kulandı.

"Etkinliklerimiz devam edecek"
Gençlere yönelik etkinliklerin süreceğini vurgulayan Kaplan son olarak şu ifadelerin kulandı:
"Turnuvaya katılan bütün takımlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü her biri kendi çerçevesinde, fair play anlayışı içinde, centilmen bir şekilde mücadele etti ve güzel oyunlar sergiledi. Bizler de gençliğimizin, genç kardeşlerimizin kardeşlik bağlarını ve aramızdaki muhabbeti artırmak adına, bu tür etkinliklere inşallah elimizden geldiği kadar devam edeceğiz."



