Diyarbakır’da 30 Ekim’de birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacak

Yenişehir ve Kayapınar’da tesis çalışması nedeniyle kesinti

Dicle Elektrik tarafından yapılan duyuruya göre, 30 Ekim 2025 Perşembe günü Diyarbakır’ın birçok ilçesinde planlı elektrik kesintisi uygulanacak. Çalışmalar nedeniyle vatandaşlar gün boyunca farklı saatlerde enerji alamayacak.

Yenişehir ilçesinde 08.00-18.00 saatleri arasında Aziziye ve Yolaltı mahallelerinde yüklenici firma tarafından yürütülen tesis çalışması sebebiyle elektrik kesintisi yapılacak. Kayapınar ilçesinde de aynı saat aralığında Mezopotamya ve Talaytepe mahalleleri enerji kesintisinden etkilenecek.

Bağlar ve Bismil’de müteahhit çalışması

Bağlar ilçesinde 08.00-19.00 saatleri arasında Kaynartepe Mahallesi’nde planlı kesinti uygulanacak. Kesintinin nedeni yüklenici firma tarafından yapılan tesis çalışması olarak açıklandı.
Bismil’de ise 08.00-16.00 saatleri arasında Derbent, Doruk ve Tepecik mahallelerinde müteahhit çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Çermik, Dicle ve diğer ilçelerde bakım çalışmaları

Çermik ilçesinde 07.00-18.00 saatleri arasında Akçörten, Alabuğday, Arabük, Balıksırtı, Başarı, Bircemal, Kuşlukçayırı, Recep, Sarıbalta, Sarıca, Yoğun, Çalıtepe, Örenkuyu ve İncilî mahallelerinde bakım çalışması yapılacak.
Dicle’de 06.00-18.00 saatleri arasında Bademli, Dedeköy ve Sergenli mahallelerinde 3. seviye bakım işleri kapsamında direk dikimi gerçekleştirilecek.

Diğer kesintiler

  • Çınar: 09.00-09.15 saatleri arasında Demirölçek, Düzova ve Yaprakbaşı mahallelerinde trafo aktarımı nedeniyle kesinti olacak.

  • Çüngüş: 00.00-23.59 arasında Geçitköy ve İbikkaya bölgelerinde yol çalışması nedeniyle enerji kesilecek.

  • Eğil: 09.00-10.00 saatleri arasında Baysu ve Oyalı mahallelerinde abonelik okuma çalışması yapılacak.

  • Ergani: 13.30-15.00 saatleri arasında Kıralan Mahallesi’nde mobil ekip çalışması nedeniyle kesinti uygulanacak.

  • Hani: 09.00-19.00 saatleri arasında Kaledibi Mahallesi’nde OG hat sehimi ve ağaç budama çalışması yürütülecek.

  • Hazro: 08.00’de başlayacak ve gün boyu sürecek çalışmada Ağartı, Bayırdüzü ve Yazgı mahallelerinde direk dikimi yapılacak.

  • Kocaköy: 09.00-18.00 saatleri arasında Hacireşit Mahallesi’nde aydınlatma çalışması yapılacak.

  • Kulp: 09.00-18.00 saatleri arasında Akbulak, Akdoruk, Ağaçlı, Ağıllı, Barın, Bayır, Bağcılar, Demirli, Dolun, Düzce, Elmalı, Güleç, Güllük, Kamışlı, Karaağaç, Karpuzlu, Kaynak, Kurudere, Narlıca, Taşköprü, Temran, Uygur, Yeşilköy, Zeyrek, Çukurca, Özbek ve İslamköy mahallelerinde OG hat bakımı yapılacak.

  • Lice: 09.00-18.00 saatleri arasında Kıyı Mahallesi’nde OG hat bakımı nedeniyle enerji kesintisi yaşanacak.

  • Silvan: 09.00-18.00 saatleri arasında Sulubağ, Yeşilbahçe ve Şanlı mahallelerinde OG hat bakım onarım çalışması gerçekleştirilecek.

  • Sur: 06.00-18.00 saatleri arasında Alıbardak, Dervişhasan, Fidanlar, Karacaören, Koyungüden, Kumrucak, Mermer, Yarımca ve Yenice mahallelerinde direk dikimi yapılacak.

Vatandaşların, kesinti süresince gerekli önlemleri almaları ve cihazlarını koruma altına almaları istendi.

Muhabir: Ahmet Bilal Damar