Diyarbakır genelinde eğitim gören yaklaşık 482 bin öğrenciden 254 bini, bursluluk sınavı için başvuru hakkına sahip.
Her yıl binlerce öğrenciye maddi destek sağlayan İOKBS’nin başvuru kılavuzu yayımlanırken, başvurular 9 Şubat itibarıyla alınmaya başlandı. Süreç 11 Mart’a kadar devam edecek.
Diyarbakır’da 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfların yanı sıra hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler, gerekli şartları taşımaları halinde sınava başvurabilecek. Özellikle dar gelirli ailelerin çocukları için önemli bir fırsat sunan bursluluk sınavı, eğitim hayatına destek olmayı amaçlıyor.
Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen kazanım ve öğrenme çıktıları doğrultusunda gerçekleştirilecek.
Başvurular nasıl yapılacak?
Türkiye’de öğrenim gören öğrenciler başvurularını meb.gov.tr veya e-okul.meb.gov.tr adresleri üzerinden yapabilecek. Yurt dışında eğitim alan e-Okul kayıtlı T.C. vatandaşı öğrenciler de aynı sistemden başvuruda bulunabilecek. KKTC vatandaşı öğrenciler ise başvurularını eğitim ataşelikleri aracılığıyla gerçekleştirecek.
İOKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na odsgm.meb.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.




