TOKİ tarafından Diyarbakır’da 2 bin 636 konut hak sahiplerine teslim edilecek.
AFAD tarafından yapılan açıklamada:
“6 Şubat depremlerinden etkilenen illerimizde, dünyanın en büyük ve en hızlı afet sonrası iyileştirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Elazığ, Sivas ve Kayseri illerimizde yapımı tamamlanan;
44 bin 367 konut ve 4 bin 689 iş yeri 19 Haziran 2025 tarihinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleştirilecek olan kura çekimi programında hak sahibi vatandaşlarımızla buluşacak.
Asrın felaketinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında, 245.789 konut, 4.838 iş yeri olmak üzere bugüne kadar toplam 250 bin 636 bağımsız bölüm depremzede vatandaşlarımıza teslim edilmiş olacak.
Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, AFAD YouTube hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.
Kura çekimi sonrasında, kesinleşen sonuçlar e-Devlet üzerinde yer alan AFAD sayfasından ilan edilecektir. Yeni yuvalarının, saygıdeğer vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz.” ifadelerine yer verildi.




