Diyarbakır genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle 30 Aralık Salı günü tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi.
Diyarbakır beyaza büründü, Valilikten tatil kararı geldi
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kent merkezi ve ilçelerde etkisini artırarak kısa sürede her yeri beyaza bürüdü. Olumsuz hava koşullarının artması üzerine Diyarbakır Valiliği, öğrenci ve vatandaşların güvenliği gerekçesiyle tatil kararı aldı.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışı, buzlanma ve don olayları nedeniyle 30 Aralık 2025 Salı günü tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.
Açıklamada ayrıca, aynı gün hamile ve engelli kamu personelinin idari izinli sayılacağı ifade edildi.



