Olay, Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. 2 çocuğuyla birlikte okul yolunda yürüyen baba Ö.K., yanlarından süratle geçen lüks cipin sürücüsünü sözlü olarak uyardı. Bunun üzerine öfkelenen sürücü, aracıyla geri dönerek babanın önünü kesti. Araçtan inen sürücü ile baba arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte Canyürek, babanın boğazını tutup çocuklarının gözü önünde tokat attı.

Olay anına ait görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Canyürek ve 17 yaşındaki kardeşi C.C., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Tutuklama kararı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kocaeli ilimizin Gebze ilçesinde bir vatandaşımızın çocuklarının önünde aşırı hız yapan bir sürücü tarafından fiziki saldırıya uğramasıyla ilgili, ‘Kasten Yaralama ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma’ suçlarından gözaltına alınan şüpheli sürücü Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmış, 18 yaşından küçük şüpheli hakkında ise konutu terk etmeme kararı verilmiştir.”

Canyürek’in savunması

Adliyeye sevk edilirken “Neden yaptın?” sorusuna cevap veren Canyürek, “Küfür eden adamın ağzını kapatıyorum, videoya iyi bakın. Ona göre yorum yapın. Benim de yanımda çocuğum var, küfür ediyor” dedi.

Gece yarısı iş yeri kurşunlandı

Tutuklama kararının ardından gece saatlerinde Ozan Canyürek’e ait İstanbul Kartal’daki iş yeri kimliği belirsiz kişilerce kurşunlandı. Olayda yaralanan olmazken, polis saldırıyla ilgili inceleme başlattı ve faillerin yakalanması için çalışma başlattı.

Muhabir: Ahmet Bilal Damar