Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri planlı çalışmalar doğrultusunda 5 Şubat 2026 tarihinde merkez ilçeye bağlı Çamlıca ve Seyitler mahallelerinde önceden tespit edilen bir depo ile bir ikamete eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, adeta bir üretim tesisini andıran düzenek ortaya çıkarıldı. Ekiplerce yapılan incelemelerde piyasa değerinin yaklaşık 7 milyon lira olduğu değerlendirilen çok sayıda malzemeye el konuldu.
Aramalarda; 4 adet tam otomatik makaron dolum makinesi, 2 adet hava kompresörü, 2 milyon 30 bin 500 adet boş makaron, 14 milyon 523 bin 200 adet filtre, 120 kilogram kıyılmış tütün, 2 bin 100 adet doldurulmuş sigara ile 15 bin adet boş sigara kutusu ele geçirildi.
Operasyonun ardından kimlikleri tespit edilen 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.




