Batman’da 28 Ekim elektrik kesintileri: Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk ve Sason’da enerji verilemeyecek

Beşiri’de bakım çalışması yapılacak

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Ekim 2025 Salı günü Batman’ın birçok ilçesinde planlı elektrik kesintisi uygulanacak.
Beşiri ilçesinde 09.00 ile 19.00 saatleri arasında Kale, Kışlacık, Samanlı ve Yalınkavak mahallelerinde enerji kesintisi yaşanacak.
Kesintinin nedeni, 3. seviye bakım kapsamında Kışlacık enerji nakil hattında yapılacak bakım ve onarım çalışması olarak açıklandı.

Gercüş’te gün boyu sürecek kesinti

Gercüş ilçesinde 08.00-17.00 saatleri arasında Bağlarbaşı bölgesinde bakım çalışması yapılacak.
Dicle Elektrik, “Gercüş DM-4 kök çalışması” nedeniyle bu bölgede elektrik kesintisinin zorunlu olduğunu bildirdi.

Hasankeyf’te iki saatlik enerji kesintisi

Hasankeyf ilçesinde 10.14 ile 12.14 saatleri arasında Bayırlı ve Kavak mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
Kesintinin, “dm 26’dan Kesiksu çıkışı özel müşteriler çalışması” nedeniyle yapılacağı belirtildi.

Kozluk’ta OG hat bakımı

Kozluk ilçesinde 09.00-15.00 saatleri arasında Günyayla bölgesinde elektrik kesintisi olacak.
Dicle Elektrik, kesintinin “Beşiri grup OG hat bakım çalışması” kapsamında gerçekleştirileceğini bildirdi.

Sason’da trafo bakımı nedeniyle kesinti

Sason ilçesinde 09.00-18.00 saatleri arasında Altındere, Kayadibi (Örenağıl), Keçeli, Kınalı, Merkez-Yuvalar, Meşeli, Pijunik, Taşlıca, Yedigöz, Yuvalar ve Örenağıl bölgelerinde enerji verilemeyecek.
Kesintinin nedeni, Altındere 72TR-00011 trafosunda yapılacak bakım çalışması olarak açıklandı.

Dicle Elektrik, kesintilerin güvenli ve kesintisiz enerji temini amacıyla yürütüldüğünü belirterek vatandaşların gerekli önlemleri almalarını istedi.

Muhabir: Ahmet Bilal Damar