Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında, Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi.

Yapılan incelemelerde, bazı şüphelilerin internet siteleri üzerinden bahis oynattıkları, kullanıcıları bu sitelere yönlendirdikleri ve yasa dışı para transferlerine aracılık ettikleri belirlendi.

Şüphelilerin elde ettikleri gelirleri, üçüncü şahıslar adına açılan kripto para hesapları ve uluslararası finans sistemleri üzerinden transfer ederek aklamaya çalıştıkları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilere ait hesaplarda toplam 332 milyon liralık işlem hacmi olduğu ortaya çıkarıldı.

6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 16 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir: Ahmet Bilal Damar