Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yürüttükleri çalışmada, 50 cc altı silindir hacmine sahip, genellikle günlük kullanım için üretilen motosikletlerde motor modifikasyonu yapıldığını tespit etti.
Bu değişikliklerin, vergi muafiyeti, muayene işlemleri, trafik sigortası ve sürücü belgesi gereksinimlerinden kaçınmak için gerçekleştirildiği belirlendi.
Bazı motosiklet bayilerinin, bu araçlara piston dönüşüm kitleri takarak motor hacimlerini yasadışı şekilde artırdığı öğrenildi. Yapılan teknik incelemeler ve bilirkişi raporlarıyla, en az 12 motosiklette bu tür oynamaların yapıldığı ve devlete vergi kaybı yaşattığı ortaya çıktı.
Samsun merkezli operasyon; Ordu, Ankara, Düzce, Bolu ve Sinop illerini kapsayacak şekilde genişletildi. Toplamda 12 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 11’i ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan 31 yaşındaki U.Ö. ise adliyeye sevk edildi.
Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve benzer uygulamalara karşı denetimlerin artırılacağını bildirdi.




