Dicle Üniversitesi, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında düzenlenen tanıtım programlarında yüzlerce lise öğrencisini kampüsünde ağırladı.
Bölgenin farklı il ve ilçelerindeki 56 okuldan gelen toplam 1.991 öğrenci, rehber öğretmenleri eşliğinde üniversiteyi ziyaret ederek kampüs alanını ve çeşitli fakülteleri gezdi.
Program kapsamında amfilerde derslere katılan öğrencilere bölümler, eğitim-öğretim süreci, kariyer planlaması, mezunlarla iletişim, yurt dışı imkânları ve öğrenci projeleri hakkında bilgi verildi.
Kampüs yaşamını yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, üniversitenin sunduğu eğitim olanaklarını yerinde inceleyerek hatıra fotoğrafları çektirdi.
Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, lise öğrencilerinin üniversiteyi erken dönemde tanımasının önemine dikkat çekerek, gençlerin doğru tercih yapabilmeleri için bu tür tanıtım faaliyetlerini önemsediklerini ve üniversitenin kapılarının her zaman öğrencilere açık olduğunu belirtti.




