Soruşturma kapsamında, Mehmet Ali Y.’nin sahte çek ve senetlerle dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı. Şüphelinin senetlerde imza ile yazı arasında boşluk bırakıp, borçlu ve alacaklıların birbirini tanımadığı durumları kullanarak işlemler yaptırdığı belirlendi.
Polis ekipleri, 3 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından operasyon düzenledi. Şüphelilerin evlerinde çok sayıda sahte çek ve senet ile dijital malzemeler ele geçirildi.
El konulan evraklar incelemeye alınırken, Adalet Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı da olaya ilişkin ayrı bir soruşturma başlattı. Ayrıca, icraya verilen çek ve senetlere itiraz edildiği bildirildi.
Mehmet Ali Y. ve beraberindeki 11 kişi, polis tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.