Diyarbakır

Diyarbakır’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 104 kişi yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 104 kişi yakalandı.

Abone Ol

Suçların önlenmesi ve adli makamlarca haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatan Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ile ilçe jandarma komutanlıkları, il genelinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda; kasten öldürme, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, hırsızlık, gece vakti silahla yağma ile ruhsatsız silah ve mermi taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüphelilerin de aralarında bulunduğu 104 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan kişilerden 11’inin 10 ila 20 yıl, 13’ünün 5 ila 10 yıl, 48’inin 2 ila 5 yıl ve 32’sinin ise 2 yılın altında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan 104 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.