İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’ın Lice ve Kulp ilçelerinde yasa dışı kenevir ekimine yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı.
Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Lice ve Kulp Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen operasyonlara, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri katıldı.
"Yasa Dışı Kenevir Ekimi ile Mücadele Eylem Planı" kapsamında gerçekleştirilen operasyonlarda 64 operasyonel tim ve 570 personel görev aldı. Arazi çalışmalarında uzaktan algılama sistemlerinden de yararlanıldı.
Ekiplerin gerçekleştirdiği arazi taramalarında 99 yasa dışı kenevir ekim alanı belirlendi. Tespit edilen alanlarda yapılan çalışmalarda, 5 ton toz esrar elde edilebileceği değerlendirilen toplam 217 bin 608 kök kenevir ve skunk imha edildi.
Operasyonlar kapsamında ayrıca 15 kilogram esrar ele geçirildi.