Son iki haftada 42 ilde FETÖ’ye yönelik polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 237 şüpheli gözaltına alındı.
Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı, Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Yapılan incelemelerde şüphelilerin örgüt içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal destek sağladıkları, ankesörlü telefonlarla haberleştikleri ve örgütün güncel yapılanması içinde aktif rol aldıkları tespit edildi.
Ayrıca şüphelilerin “öğrenci yapılanması”, “finans yapılanması” ve “mahrem yapılanma” içerisinde faaliyet gösterdikleri belirlendi.
Operasyonlarda yakalanan 237 şüpheliden 128’i tutuklanırken, 61’i hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.